Bording Friskole – en kreativ tilbygning i et historisk kvarter

Skole

533
Photo: Sandra Gonon, Arkitekturbilleder.dk
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Der hvor Øster Søgade slår et knæk, ligger der en lille udadvendt tilbygning og skaber en værdig forlængelse af Bording Friskole med den flotte placering.

I 2009 fik Bording Friskole tilføjet et nyt skolehus til fællesrum og kreativ undervisning.

Opført i genbrugssten fra den gamle port bygning med en smuk udsigt til søerne igennem de store kastanjetræer. Her står bygningen i dag som en elegant løsning i det historiske kvarter.

Skolehuset er funktionelt, fleksibelt og multianvendeligt, et overskudshus med plads til sang, musik, billedkunst, farvelære og fortælleglæde.

Undervisning med udsigt over søerne

Hovedgrebet i byggeriet er tre elementer, som fylder det trange rum i gården ud. Set fra gaden møder man først den enkle, transparente gitterkonstruktion, der tillader udkig til gadesiden men ikke indkig til børnenes fællesrum.

På bagsiden opdager man hvordan bygningsvolumet er rykket ned i jorden. Huset åbner sig op via en trappe/amfiteater ned til husets musikrum.

Trappen skaber en let overgang mellem scenen og lytterne, direkte fra musikrummet ud i skolegården. På første etage er der indrettet et lokale til billedkunst og farvelære. Lokalet har husets bedste udsigt over søerne.

Reference til storbyromantikken

Husets afskærmninger udformet i samarbejde med kunstner Lone Høyer Hansen. Hun har i sin tid også udformet det farvede bånd på skolens facade. Et bånd som drager inspiration i de nærmest ikonisk neonlys ved søerne. Neonlys som har blinket i 70 år, og siden 80’erne har været kendetegnene for storbyromantikken.