Bording Friskole – en kreativ tilbygning i et historisk kvarter

Skole

Bording Friskole
Photo: Sandra Gonon, Arkitekturbilleder.dk
 

Der hvor Øster Søgade slår et knæk, ligger der en lille udadvent tilbygning og har skaber en værdig forlængelse af den kreative skole med den flotte placering.

I 2009 fik Bording friskole tilføjet et nyt skolehus til fællesrum og kreativ undervisning. 

Opført i genbrugssten fra den gamle portbygning med en smuk udsigt til søerne igennem de store kastanietræer. Her står bygningen i dag som en elegant løsning i det historiske kvarter. 

Skolehuset er funktionelt, fleksibelt og multianvendeligt, et overskudshus med plads til sang, musik, billedkunst, farvelære og fortælleglæde.

Hovedgrebet i byggeriet er tre elementer, som fylder det trænge rum i gården ud. Set fra gaden møder man først den enkle, transpararente gitterkonstruktion, der tillader udkig til gadesiden men ikke indkig til børnenes fællesrum. 

På bagsiden opdager man hvordan bygningsvolumet er rykket ned i jorden. Huset åbner sig op via en trappe/amfiteater ned til husets musikrum. 

Trappen skaber en let overgang mellem scenen og lytterne, direkte fra musikrummet ud i skolegården. På første etage er der indrettet et lokale til billedkunst og farvelære. Lokalet har husets bedste udsigt over søerne. 

Husets afskærminger udformet i samarbejde med kunstner Lone Høyer Hansen. Hun har i sin tid også udformet det farvede bånd på skolens facade. Et bånd som drager inspiration i de nærmest ikonisk neonlys ved søerne. Neonlys som har blinket i 70 år, og siden 80’erne har været kendetegnene for storbyromantikken.