LIFE Campus: Skræddersyet til læring

Skole

800
© Rasmus Hjortshøj
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Hvordan forebygger vi kræftsygdomme? Hvordan løser vi klimakrisen? Hvordan brødføder vi en voksende befolkning på bæredygtig vis? Det er nogle af de problemstillinger, som danske folkeskoler dykker ned i, når de besøger læringscenteret: LIFE Campus.

LIFE Campus er et visionært, nationalt læringscenter. Placeret midt på en gammel jagtmark i Lyngby finder man den opsigtvækkende bygning. En bygning, der skal vække børns interesse for naturvidenskab. Og her spiller arkitekturen en væsentlig rolle.

Et matematisk mønster

96 søjler af egetræ byder børn og unge velkommen til LIFE Campus, når de ankommer til læringscenteret. Med en højde på 9 meter og en vægt svarende til en personbil er hver enkelt søjle nøje placeret. Samlet udgør de en reference til det matematiske Fibonacci-mønster og DNA-strenge. De 96 egetræssøjler er fremstillet af 150 år gamle træer og markerer overgangen mellem et levende landskab og en levende bygning inspireret af den omkringliggende natur.

Arkitektur med læring

Træder man ind gennem dørene til læringscenteret, vil man kunne gå på opdagelse i et sanseligt miljø med skiftende rumlige oplevelser. Med rå materialer, synlig rørføring og bygningsteknik er huset skabt til ikke kun at facilitere læring – men til at være læring. 

Bygningens uddannelsesaktiviteter er centreret om tre undervisningslaboratorier og et forskningslaboratorium. Her kan eleverne agere som forskere og videnskabsfolk, når de bliver præsenteret for små og store samfundsproblematikker, der afspejler virksomheders og universiteters forskningsmiljøer, og som understøtter FN’s Verdensmål.

Et avanceret auditorium

I hjertet af LIFE Campus finder man Nordeuropas største 360-graders auditorium, der er installeret med avanceret AV- og lyddesign, som kan tage besøgende på rejser fra jordens kerne helt ud til kanten af vores galakse.

Udover at være læringscenter er bygningen også domicil og kontorlokaler for den almennyttige LIFE Fond, der er epicenter for udvikling og tilgængelighed af naturvidenskab i Danmark.

Midt i Lyngbys natur

LIFE Campus ligger som en integreret del af landskabet midt i det naturskønne Dyrehavegårds Jorder i Lyngby. Her fortsætter samspillet mellem natur og videnskab med etableringen af en stor have, der blandt andet byder på en samling af 22 forskellige danske træer og 42 forskellige æble- og pæresorter. Herudover finder du desuden kunstværker af Jeppe Hein og en shelterplads til overnattende skoleklasser.

LIFE Campus ligger tæt på Helsingørmotorvejen med både Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og virksomheden Novozymes nye Innovation Campus som naboer.