Carlsberg Byen

Byrum

800
ARA
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Det hæderkronede bryggeri flyttede og overlod området med den umådeligt rige historie til kvarteret, Carlsberg Byen, der formes omkring en stor arkitektonisk arv.

Man mærker den stolte arv fra det 19. århundredes bryggeri, når man går ind under Dipylon-buerne i Carlsberg Byen og mellem Elefanttårnets mure af røde mursten.

Carlsberg Byen er bygget på selve fundamentet under Danmarks mest berømte globale eksportvare, Carlsberg-øl. Området er fire gange så stort som Tivoli.

Carlsberg Byen åbnede for offentligheden i 2008, da brygningsoperationerne flyttede til en anden del af landet. En vision om at transformere området til en moderne grøn by blev lanceret, og den lille danske arkitektvirksomhed Entasis vandt den eftertragtede konkurrence om at tegne masterplanen foran 221 andre forslag fra hele verden.

Carlsberg Byen er skudt i vejret

Frem til cirka 2024 vil Carlsberg Byen udvikle arealer på i alt 600.000m2 til boliger, kontorer, virksomheder, uddannelses- og kulturinstitutioner i og imellem de eksisterende fredede industribygninger.

I alt kommer ni højhuse til at præge landskabet, herunder det 30 etager høje Bohrs Tårn. Samlet bliver der plads til 3.100 nye husstande. Der er afsat 35% af arealet til virksomheder, som forventes at have sammenlagt 10.000 ansatte, som kan pendle til og fra området via den nye jernbanestation.

På kryds og tværs af den tætte by forbinder et omfattende net af fodgænger- og cykelstier i alt 25 offentlige rum. Adgangen til biler er begrænset og stort set al parkering er henvist under jorden. Således vil man sikre, at et levende, familievenligt gadeliv vil kunne blomstre.