Bryggens Bastion

Bolig

800
Photo: Arkitema Architects
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

To tårne på henholdsvis 99 og 86 meter kommer til at skaffe boliger med usædvanligt flotte udsigter på det gamle Islands Brygge.

Et sensationelt nyt byområde popper op lige ved Islands Brygge Metrostation, Ørestad og Søndre Campus .

To karakteristiske højhuse på ikke mindre end 99 og 86 meter bliver Bryggens Bastions nye, iøjnefaldende landemærker. Og boliger med nogle af de bedste udsigter over byen.

Det 23-etagers høje østlige tårn er formet som stablede kasser i mursten og gyldent aluminium, der fanger og reflekterer sollyset. Vesttårnet bliver på 30 etager og vil blive en lys bygning præget af store vinduer.

Bygningerne vil kunne huse meget forskellige typer mennesker i en blanding af studentervenlige lejligheder, tre-etagers rækkehuse og eksklusive lejligheder, der både placeres i tårnene og i de otte boliger mellem dem, der er en genfortolkning af Københavns klassiske kareer.

Bryggens Bastion er en nedskaleret version af et tidligere ikke-realiseret arkitektonisk forslag: BIG blev oprindeligt tilbudt at bygge ni pyramideformede højhuse og en moske her, men det projekt blev droppet i 2014.

Siden da har det tidligere militære træningsområde været byens største forladte område, efter at det blev efterladt som et minde om fortiden i 1970erne. Med opførelsen af Bryggens Bastion bliver dette minde hædret, for de gamle kanoner sættes op igen i den offentlige grønne oase i byen.