Charlottehaven

Bolig

800
Photo: Per Munkgaard Thorsen, Arkitekturbilleder.dk
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Kryolitgrunden på Strandboulevarden var i mange år hjem for en fabrik, som producerede aluminium af kryolit, der blev sejlet til Danmark fra Grønland. I dag er fabrikken afløst af en moderne boligkarré, Charlottehaven.

Kryolitgrunden på Strandboulevarden har i dag ændret navn til Charlottehaven, og fabrikken, der tidligere lå på grunden, er afløst af en moderne boligkarre med 178 moderne lejligheder med store glasaltaner, penthouselejligheder og terrasser på taget.

I læ for trafikken inde i det store gårdrum ligger et servicecenter med fitness, swimmingpool, cafe og en kommunal børnehave. I gården er der efter amerikansk koncept opført yderligere 44 møblerede lejligheder, der udlejes på månedsbasis med service som på et hotel.

En harmonisk helheldsvirkning

I lokalplanen for kryolitgrunden er der lagt vægt på, at byggeriet skal ’tilstræbe en harmonisk helhedsvirkning under hensyntagen til de omliggende karrébebyggelser og omgivelserne’. Charlottehaven følger således den velkendte københavnske karréstruktur, og facaderne af blåsort kulbrændt teglsten fremtræder med en myriade af farvenuancer, der giver et godt samspil med det omkringliggende klassiske brokvarter.

Græs, græs, græs

Det er Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har tegnet bygningerne, og SLA har skabt det særprægede gårdrum, der er kendetegnet ved et væld af forskellige materialer og græssorter, lige fra helt kortklippet græsplænegræs og dværgpibegræs til to meter højt elefantgræs. Gårdrummet skifter karakter med årstiderne, fordi græsserne om efteråret og vinteren står i gyldne og varme toner og om sommeren i kølige blå og grønne toner.