Copenhagen Plant Science Center

Skole

800
Photo: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Det kan spores ned i den mindste detalje, at der forskes i liv og planter her. Studerende, forskere og offentligheden bevæger sig ind gennem et særligt landskab for at nå ind i den åbne foyer, hvor alle kan komme ind.

Copenhagen Plant Science Center føjer et naturligt præg til Københavns Universitet på det campus, der ligger på Frederiksberg.

Arkitekturen er inspireret af de organiske former i planteceller, og bygningen ligger som en rund struktur lidt adskilt fra de tilstødende bygninger. Motivet refererer til bygningens egentlige funktion som facilitet for avanceret planteforskning.

Før Copenhagen Plant Science Center kom, bestod universitetsområdet hovedsagligt af en monolitisk betonstruktur. Den nye organisk formede bygning åbner sig mod gaden og inviterer byen ind på området med en venlig gestus. Denne åbne invitation fortsætter, når besøgende nærmer sig bygningen, hvis gennemsigtige glasfacade, tagvindue og generøse atrium trækker masser af lys indenfor.

Inde inviterer de åbne rum til uformelle møder mellem forskere, lærere og studerende.

Centrum er udformet som et terrazzogulv med marmorsten, der danner et organisk landskab. Det er designet af kunstneren Milena Bonifacini og skal minde de besøgende om bygningens formål. Fra sit overordnede koncept til de helt små detaljer udstråler arkitekturen i Copenhagen Plant Science Centre, at dette sted lever og ånder for at udforske naturen i dens mange former.

×