Havneholmen boliger

Bolig

533
Photo: Adam Mørk
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Det er et ekstraordinært elegant boligbyggeri, der med maritime referencer er opført på kanten af Havneholmen. Og så er det lykkedes at bygge eksklusivt ved vandet uden at ekskludere omgivelserne.

De to U-formede karréer i Havneholmens boligbyggeri har en karakter som ved Middelhavet. De høje pudsede byggerier har åbne gårde mod havnebassinet. Desuden er formen karakteristisk for hele området: de ensidigt hældende tage stiger fra femte til ottende etage, højest mod havnebassinet.

Boligbyggeriet var en integreret del af byens masterplan, som skulle vitalisere det engang industrielle Havneholmen og integrere boliger og virksomheder, hvor beliggenheden drager fordel af sin unikke nærhed til havnebassinet – som man i øvrigt kan svømme i.

Arkitekterne bag de 236 lejligheder – den største på over 200 m2 – lagde stor vægt på detaljerne som en metode til at fremhæve områdets maritime præg. Sammen med den hvide puds, vinduesrammer af teak og gulv til loft vinduer, snor et lyst trædæk sig mellem bygningerne og ind i gårdene, som er blevet beplantet med små træer og græs, der ligner marehalm.

Desuden leder to smalle kanaler vandet direkte ind mellem bygningerne og ind i gårdrummene. Det reflekterer lyset oppefra og skaber en nærmest venetiansk atmosfære. De lejligheder, der ligger ved kanalerne har også små platforme på vandet.