Kildeskovshallen

Kultur

800
Aage Struwing
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Kildeskovshallen anses for at være en af de smukkeste sports- og svømmehaller i dansk efterkrigsarkitektur. Kildeskovshallen blev til i et tæt samarbejde mellem arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensen og landskabsarkitekt Agnete Muusfeldt. Kildeskovshallen er et stykke forfinet teknologisk arkitektur, der samtidig er perfekt integreret i skoven og det omkringliggende landskab.

Bygningens tre lette tage, der dækker over hver sit bassin, svæver ind over hinanden. Hvert bassin er i loftet markeret af en let rumgitterkonstruktion, mens alle ydervægge mod haven er af glas.

Som kontrast til disse lette strukturer består hallens ene side af tungere, lukkede bygningsdele, der fungerer som en base for glashallerne.

Facadens slanke, opadstræbende stålsøjler og loftets lette gitterkonstruktion er samtidig et ekko af de træer, der omgiver hallen. På den måde er skellet mellem ude og inde opløst. Inde i hallen er man i forbindelse med haven udenfor og det udendørs soppebassin, hvis mosaikbund er udført af maleren Henning Damgaard Sørensen.

Svømmehallens murværk består af manganfarvet (gråligt) tegl, mens tagkonstruktionen er gitterdragere af stålrør. Hallens gitter er lyst blågrønt og søjlerne er sort-violette.

Hallen er senere blevet udvidet med et 50-meter-bassin tegnet af Entasis Arkitekter. Det er placeret nedgravet i et separat anlæg nord for den oprindelige bygning.