Korsgadehallen

Kultur

800
Photo: Kontraframe
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Korsgadehallen ligger inde i en bakke og er forsænket i forhold til gadeniveau. Huset muliggør boldspil såvel som teater- og musikarrangementer.

Nørrebro bugner ikke af idrætsanlæg og rekreative områder. En af bydelens få grønne pletter ligger i området mellem Korsgade og Åboulevarden, og netop her vokser et topmoderne idræts- og kulturhus i bogstaveligste forstand frem af jorden.

Den tidligere meget flade grund er omdannet til et egentligt bakkelandskab med nye beplantninger og med mulighed for nye former for aktiviteter. Om vinteren kan de modige kælke på bakkens mindre stejle sider og om sommeren vil man kunne sole sig og slappe af på bakkens top.

Indgang via balkon

Selve idræts- og kulturhuset ligger inde i den nye bakke og forsænket i forhold til gade niveau. Kontakten til solen og omverdenen sikres gennem fem store vinduespartier, der er skåretind i bakkeskråningen.

Fra gaden træder man ind i huset via en kombineret foyer og balkon, der strækker sig langs bygningens sider, og hvor der er plads til café, fitnessområde og forskellige former for udstillinger. Herfra kan man bevæge sig ned i husets åbne baneområde, der er indrettet til boldspil, men også kan bruges til større teater- og musikarrangementer.

Langs yderkanten af den kantede bygning er der indrettet tom indre sale til dans og kampsport og placeret en boldmur.

En hule fuld af hjørner

Grundlæggende har BBP Arkitekter forsøgt at skabe en slagssummende hule fuld af hjørner, nicher og skæve vinkler. Her skalder også være plads til dem, der bare kommer forbi for at hænge ud og se på livet. Pengene til projektet kom fra Københavns Kommune og Lokale- og Anlægsfonden, der begge har lagt vægt på, at det nye idræts- og kulturhus skal give plads til både det organiserede og det uorganiserede. På den måde skal det nye hus være med til at forebygge sociale problemer ved at give bydelens børn og unge en ny form for mødested.

Sted

København, Nørrebro

Arkitekt

BBP Arkitekter

Bygherre

Københavns Kommune

Landskabsarkitekt

Henrik Jørgensen Landskab as

Ingeniør

Lemming & Eriksson

Entreprenør

Hoffmann A/S

Samarbejdspartner

Lokale og Anlægsfonden

Opført

2006
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje