Krøyers Plads

Byrum

800
Photo: Rasmus Hjortshøj - COASTCOBE
 

Det var en ekstremt svær manøvre at udvikle et byggeri, der kunne falde værdigt ind på den særlige grund i havneløbet. Det endelige resultatet udløste i rekordfart flere priser for sin kvalitet.

Krøyers Plads er et område med flere funktioner, der har en unik placering i hjertet af Københavns Havn.

Pladsen er formet med tre fem-etagers boligblokke, som elegant forlænger æstetikken i de historiske pakhuse ved havnefronten. Området ved Krøyers Plads var en arkitektonisk og politisk slagmark i mere end et årti, hvor adskillige tidligere forslag blev afslået af lokalsamfundet.

Det endelige koncept blev baseret på design var baseret på en fremgangsmåde, hvor der blevet taget udgangspunkt i omgivelserne og lokalmiljøet blev inddraget i dialog. Resultatet er bygninger, der optræder harmonisk sammen med deres omgivelser, både stilistisk og materialemæssigt. Foldede tage og særlige former skaber en ny kontrast mellem gammelt og nyt. Krøyers Plads er både en empatisk fortolkning af de gamle pakhuse varehuse og en respektfuld tilføjelse til det charmerende Christianshavn.

Områdets offentligt tilgængelige udendørs områder er opført på flader af børstet beton. Stykker af græs skærer rundt omkring gennem belægningen som krusninger på vandets overflade. Placeringen overfor Skuespilhuset og det historiske Nyhavn er særligt fin, og en smuk træpromenade med adskillige gode restauranter i nærheden omgiver grunden. Stedet er hurtigt blevet et foretrukket sted at opholde sig for de lokale.

Sted

Indre by

Bygherre

NCC Property Development

Arkitekt

Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Cobe

Ingeniør

COWI

Landskabsarkitekt

GHB landskabsarkitekter

Opført

2015