Spidsen af Nordø: Et fyrtårn i moderne klæder

Erhverv

800
© Vilhelm Lauritzen Arkitekter & Cobe
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Som en rå diamant rejser Spidsen af Nordø sig ved indsejlingen til København. Placeret på den yderste del af Århusgadekvarteret, viser Spidsen af Nordø vejen som et nutidigt fyrtårn og fremtidens arbejdsplads.

Selv fra afstand lyser Spidsen af Nordø op. Den 60 meter høje siloformede kontorbygning spejler himmel og hav i sin funklende facade. Her markerer den afslutningen på det første færdige kvarter i Københavns nye bydel, Nordhavn – en overgang fra industri til levende byområde.

Facade med form og funktion

12.000 kvadratmeter facadeelementer i glas og galvaniseret stål beklæder bygningen. Elementerne er placeret i et asymmetrisk mønster og i vinkler, der kontinuerligt reflekterer lyset fra solen, når den bevæger sig over himlen i løbet af dagen.
Træder man ind i kontorlandskabet på bygningens etager, ser man, hvordan den særligt designede facade lukker det naturlige lys ind og giver en behagelig temperatur for kontorets ansatte.
Glasfacaden hjælper desuden med at reducere bygningens energiforbrug og giver en imponerende panoramaudsigt udover Øresund og København.

Alle er inviteret indenfor

Som navnet antyder er Spidsen af Nordø placeret på den yderste tip af kajen. Tanken med bygningens facon er at skabe et tredje rum, hvor bydelens offentlige arealer smelter sammen med bygningens private rum.
Spidsen af Nordø betager med sit ydre, men også på indersiden venter et imponerede rum – stort nok til at huse Rundetårn. Her inviterer den rotundeformede bygning både natur og mennesker indenfor i en offentlig tilgængelig vinterhave med høje træer og frodige planter. Gæster kan knejse med nakken og se trætoppe blive badet i dagslys, der strømmer igennem glastaget øverst oppe.

Et nyt byområde

Byområdet Nordø var tidligere en del af Københavns Frihavn under navnet Redmolen. Spidsen af Nordø markerer overgangen fra industrihavn til rekreativt bymiljø. Og som hjem for et moderne kontorlandskab indkapsler bygningen fortiden og fremtiden, hvor den cirkulære form refererer til områdets industriarv og mange silobyggerier, mens det innovative byggeri viser udviklingen i både arbejdsliv og arkitektur.

Sted

København, Nordhavn

Arkitekt

Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Cobe
Tredje Natur

Ingeniør

Rambøll

Opført

2023
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje