Nørrebroparken: En smeltedigel af liv og aktivitet

Byrum

800
Photo: GHB Landskab

Nørrebroparken er både park og et langstrakt grønt forløb, der har skabt en ny forbindelse og plads til aktivitet, hvor der før var langt imellem beboerne.

Den nye Nørrebro Park adskiller sig fra byens andre grønne områder ved at være en såkaldt bymæssig park, som integrerer aktiviteter og arkitektoniske elementer fra de omkringliggende bykvarterer. Eksempelvis i forbindelse med de to markedshaller, der er konstrueret som overdækkede pavilloner og placeret i hver ende af den langstrakte park. Her kan man på en varm dag opleve alt fra spontane grill-fester til offentlige yoga-sessions med flere hundrede deltagere.

Nyt og gammelt blandes

Der er gode muligheder for at være aktiv i den nye park. Der er fodboldbaner, som bruges flittigt af de lokale sportsklubber. Der er en skatebane, en beachvolleybane og arealer oplagte til hundeluftning, solbadning og hyggesnak. Samtidig har man bevaret flere af de elementer i parken, som mange tidligere satte stor pris på. Eksempelvis blomsterhaver og den fredede lindeallé, der løber langs parkens cykelsti.

Forskellige rum og miljøer

Den nye park fremstår som et alsidigt og afvekslende sted, hvor man som cyklist vil opleve mange forskellige typer mennesker og bevæge sig igennem forskellige rum. På tværs af parken er etableret et antal rumdelere i form af læhegn bestående af træer og buske.

Landskabsarkitekt Steen Høyer, som tegnede parken, havde som mål, at cyklisterne skulle få lyst til at standse op og opleve aktiviteter og beplantninger i de forskellige miljøer. ‘Jeg vil gerne have, at Nørrebroparken skal være et sted, hvor man kan mødes og lære noget nyt blot ved at kigge på andre. Noget af det mest interessante i verden er jo at kigge på andre og spejle sig selv i dem’, sagde nu afdøde Steen Høyer.

I nærheden af Nørrebroparken

Flere gader fyldt med cafeer, barer og små butikker med alt fra kunsthåndværk til bæredygtigt bestik støder op til Nørrebroparken, eks. Stefansgade og Jægersborggade. Sidstnævnte har de senere år gennemgået en total transformation fra en trist gade domineret af rockere og hashhandlere til et af Københavns hippeste steder.