Ørestad Gymnasium: Opgør med konventionerne

Skole

800
Photo: Adam Mørk
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Det er en helt særlig oplevelse at træde ind i det store åbne atrium, der forbinder hele gymnasiet med en smuk og markant trappe. Det nye gymnasium er indrettet til den nye teknologiske virkelighed.

Ørestad Gymnasium er kendt som “skolen uden vægge”. Gymnasiets innovative brug af plads har inspireret en ny generation af fleksible læringsmiljøer rundt om i verden. Bygningens facader af beton, glas og solafskærmning afslører ikke meget, men så snart man træder indenfor, oplever man konceptet for skolens indretning der trodser konventionerne for, hvordan en skole skal se ud.

Det progressive danske arkitektfirma 3XN står bag det innovative design: fire niveauer af ovale platforme roterer omkring det centrale atrium med den runde trappe.

Baseret på principper som kommunikation, interaktion og synergi er hvert platform vært for et cylinderformet klasseværelse med strategisk placerede runde træskabe, transportable bogreoler, glasskillevægge og skrivebordsklynger, der sammen skaber en række intime rum.

Hele interiøret udgør et fleksibelt klasseværelse, og en tredjedel af lektionerne bliver holdt i åbne rum.

Gennem variation er de studerende gjort ansvarlige for deres kollektive engagement og læring. De åbne planer og gennemsigtigheden skaber også en gensidig respekt mellem elevgrupper og lærere, hvilket bidrager til skolens sammenhængskraft.