Sankt Hans Torv: Kirke, kaffe og kant
Byrum
Arkitektur-
tidslinje
Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.
Se tidslinjeFornyelsen af Sankt Hans Torv har skabt en plads. Naturlige elementer som træ, en bølget belægning og placering af en vandkunst har bidraget til, at pladsen nu fungerer som et attraktivt mødested for københavnerne.
Hvordan kan byrumsfornyelse gøre en forskel i menneskets hverdag? På Nørrebro har fornyelsen af en plads løftet et helt kvarter og skabt nye samlings – og mødesteder.
Skt. Hans Torv var engang et stort vejkryds, men en del af trafikårerne er nu brudt af en let bølgende flade, som støder op til en enkelt af de omkransende bygninger. Den bølgende flade minder om et naturligt terræn. Her står et enkelt træ. Granitbelægningen tilpasser sig de omkringliggende gaders brolægning og højdeforskelle. Midt på pladsen står Jørgen Haugen Sørensens vandkunst ‘Huset, der regner’, hvorfra det af og til pibler fra små springvand i belægningen.
Rumlig pause
Før i tiden anlagde man parker og pladser, for at byens beboere kunne få frisk luft og komme væk fra deres små trænge lejligheder. I dag bor vi i større lejligheder, og vi har mulighed for at tage ud i naturen udenfor byen. Der er dog stadig brug for rumlige pauser i byens tætte trafik. Åbne pladser kan fungere som afveksling i en stresset hverdag. Når tempoet nedsættes bliver der samtidig mere tid til social kontakt og interaktion mellem mennesker.
Trafikken spiller stadig en stor rolle på Skt. Hans Torv, men som en dynamisk faktor, der vidner om, at vi befinder os i en travl og livlig bydel. Til trods for trafikken er stemningen på Skt. Hans Torv venlig og afslappet. Pladsen er blevet et åndehul for Nørrebros beboere, som har fået deres helt eget centrum.
I nærheden af Sankt Hans Torv
Ikke langt fra torvet ligger Guldberg Skole og Guldberg Byplads, hvor der er en fed offentlig legeplads. Tag børnene med og find derefter en lækker frokost eller en kop kaffe på den travle Nørrebrogade. Bagefter kan I gå en tur på den mere rolige Assistens Kirkegård og snakke om de vigtige ting i livet.
Arkitektur-
tidslinje
Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.
Se tidslinjeUdforsk byen
Udforsk byen
Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.