Sundbyøsterhal II

Kultur

800
Photo: Jens LarsenDorte Mandrup
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Det er et sælsomt match af penthouseboliger øverst, sportshal i midten og discountsupermarked i stuen. Opgaven er imidlertid løst med en arkitektur, der ikke er helt uinteressant.

En facade der kombinerer aluminium, rødfarvet træbeklædning og store glasvinduer sprudler af arkitektonisk mod.

Dorte Mandrups flerfunktionelle Sundbyøsterhal II er blevet døbt “Amager Sandwichen” og er med arkitektens egne ord en forunderlige tre-retters menu – men bestemt en lækker en.

Projektet er en løsning i et tæt bymiljø, der består af en sportshal på første etage, tolv smalle siksakkende lejligheder øverst og et supermarked på stueetagen.

De aluminiumsbeklædte rækkehuse på toppen er bygget i en spektakulær vifteform, der næsten afspejler de store vinduesnicher i sportshallen under. Det er en af de mest interessante egenskaber ved facaden.

I modsætning til traditionelle sportshaller fra 60erne og 70erne, åbner Sundbyøsterhal II visuelt sig og bidrager til det liv, der passerer det udenfor. I designet er de skiftende aktiviteter og rytmer gennemtænkt ned til mindste detalje.

Med andre prominente kulturcentre på Amager som for eksempel Prismen, Kvarterhus Amager og Børnekulturhus Ama’r i arkitektvirksomhedens portfolio, er denne type arkitektur ikke ny for Mandrup. Alligevel synes det spændende og unikt hver eneste gang. Således er endnu en bygning, der skal støde op til Sundbyøsterhal II allerede på tegnebrættet.