Valby Vandkulturhus
Kultur
Arkitektur-
tidslinje
Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.
Se tidslinjeAlle vandhunde har fået et slaraffenland i Valby Vandkulturhus. Her er alt til motionister, wellness-nydere og legesyge badedyr
Valby Vandkulturhus ligner ikke det gængse rektangulære svømmebad. Skæve vægge og asymmetriske linjer går igen ude som inde og skaber dynamiske rum, der udfordrer sanserne og lægger op til leg.
Alt til wellness og vandhunde
Nøhr og Sigsgaard Arkitekter har tegnet det 3.530 kvadratmeter store plaskeparadis, der på to etager byder indenfor til leg, motion og afslapning.
I stueetagen kan man boltre sig i lege- og soppebassinerne, hvorfra der udgår en vandverden med rutsjebane, modstrømskanal, vandtrapper, vandtunneller og en grotte med farvet lys. På førstesalen er der dømt wellness. Her kan man slappe af i et legefrit varmtvandsbassin, lindre ømme muskler i den infrarøde sauna, nyde udsigten over Valbyparken fra panoramasaunaen og flade ud i aromasaunaen med æteriske olier i luften. Alle gæster har adgang til den luksuriøse etage.
Innovative løsninger reducerer energiforbruget med 25 procent
Svømmehaller er normalt tunge energiforbrugere, men med Valby Vandkulturhus er det lykkedes at skabe noget så sjældent som en lavenergisvømmehal, der bruger 25 % mindre energi end en konventionel. Den markante energioptimering er frugten af et tæt samarbejde mellem arkitekter og ingeniører gennem hele udviklingsfasen. “Det har været helt enestående og meget positivt for processen, at være tvunget til det tætte samarbejde mellem arkitekt og ingeniør omkring energioptimering allerede i skitseringsfasen. “Der er kommet mange spændende løsninger på bordet af den grund” fortæller Knud Munk, projektleder og ingeniør i Rambøll.
Blandt andet genbruges varmen fra de mange liter vand, der dagligt skyller gennem bruserne i omklædningsrummene. Der er desuden udelukkende brugt lavenergibelysning, og vinduerne er tredobbelte med isolerede rammer.
Det er Københavns Kommune, der har stillet krav til det lave energiforbrug. Dette sker som led i en plan om at være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.
Arkitektur-
tidslinje
Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.
Se tidslinjeUdforsk byen
Udforsk byen
Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.