Art of Many and The Right to Space

Udstillingsperiode

1. april 2017 - 29. september 2018

Emne

Venedig Biennale

Kurateret af

Boris Brorman Jensen og Kristoffer Lindhardt Weiss.

I sommeren 2017 vendte det danske bidrag til det forrige års Arkitekturbiennale i Venedig hjem til Dansk Arkitektur Center. Udstillingen ‘Art of Many and The Right to Space’ viste, hvordan danske arkitekter insisterede på at skabe arkitektur af høj kvalitet, der kom fællesskabet til gode og ikke kun gavnede de få udvalgte.

Udstillingen rummede ikke bare én dansk arkitekts virke, men derimod flere end 70 arkitektvirksomheder og over 130 modeller, der tilsammen viste det brede samfundsengagement og den humanistiske tilgang, som er kendetegnende for dansk arkitektur. Man kunne også opleve en af de helt store fortalere for humanistisk arkitektur, professor Jan Gehl, i en stor videoinstallation.
‘Art of Many and The Right to Space’ var Danmarks bidrag til arkitekturbiennale i Venedig i 2016. Biennalen er den mest betydningsfulde arkitekturevent, hvor lande fra hele verden udstiller deres bud på et tema udvalgt af hovedkuratoren.

Dansk Arkitektur Center var af Kulturministeriet udpeget som kommissær for det officielle danske bidrag til den 15. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig.

Udstillingen var udviklet i tæt samarbejde med Statens Kunstfonds Legat- og projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Se andre udstillinger i samme række
Possible Greenland
Possible Greenland i Nuuk
Possible Greenland i Utzon center

Film fra udstillingen

Udstillingen viste en række af kortfilm produceret af Utzon Center. Nedenfor ses en af dem.