Copenhagen solutions

Foto af: JDS

Udstillingsperiode

24. september - 15. oktober 2013

Copenhagen Solutions var en rejseudstilling, som viste Københavns målsætning om at blive verdens første CO2 neutrale hovedstad i 2025.

Et partnerskab mellem Københavns Kommune, Dansk Arkitektur Center og Realdania viste en bred vifte af initiativer og projekter, som var med til at transformere København.

Hovedstaden er allerede godt på vej mod målet, hvilket vises i projekter, som vedrører genoplivning af gamle industriområder, udvikling af nye urbane områder med innovativ arkitektur, bæredygtig fjernvarme og et velintegreret transportsystem.

Ved at demonstrere bæredygtige løsninger i København, skulle udstillingen fungere som en inspirationskilde for andre byer.

Debat: hvordan kan byer være drivere for bæredygtig udvikling

Udstillingen blev åbnet med en paneldebat på DogA. Temaet for paneldebatten matchede triennalens og handlede om, hvordan byer kan være drivere for bæredygtig udvikling. Der blev rettet et kritisk fokus på bæredygtighedsbegrebet og stillet spørgsmål ved, om det blot er blevet et bekvemt redskab i byernes globale konkurrence, eller om der gemmer sig en oprigtig tanke om at skabe en bæredygtig by for det fælles bedste. Derudover handlede debatten om, hvad Norge og Danmark kunne lære af hinanden. Og hvad der batter inden for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

Nordens største arkitekturfestival

Oslo arkitekturtriennale er Nordens største arkitekturfestival, og arrangeres hvert tredje år. Årets arkitekturtriennale har fået titlen ‘Bak den grønne døren – Arkitektur og drømmen om bærekraft.’ Hovedudstillingen åbnede d. 19. september. Det er det belgiske kuratorteam Rotor, der har indsamlet og nu udstiller over 600 bæredygtige objekter fra 200 arkitektkontorer, selskaber og miljøorganisationer verden over.

Se andre udstillinger i samme række

Arkitektur Biennale 2016
Arkitektur Biennale 2016 i DAC