Axel Towers

Erhverv

800
Photo: Søren Berg

Der er varme og elegance over de fem gyldne tårne, der er opført på en af byens mest centrale adresser til en international advokatvirksomhed. Forskudte planer og varierede forløb ved foden giver plads til alle forbipasserende.

Uanset hvilken retning man ankommer fra, er det svært ikke at blive imponeret af den flydende bevægelse mellem de 5 runde tårne, der udgør Axel Towers. Byens nye vartagn gør sig bemærket med sin slående gyldne glød, sin organiske form og sine forskellige højder – det højeste tårn er 61 meter højt og har 15 etager.

Axel Towers er primært hjemsted for et advokatfirma, der har størstedelen af bygningens øverste etager. Københavns oprigtige ambition om at være en by for alle, har selv haft indflydelse på virksomhedens brug af bygningen, idet de har overladt de lukrative områder ved gadeplan til offentlige funktioner.

Resultatet er blandt andet at kælder, gadeplan og første sal er indrettet med flere funktioner: cykel- og bilparkering, en café, en chokoladebutik, en smykkebutik og en restaurant.

Desuden er bygningens fodaftryk relativt beskedent. Der er en hævet byhave, et sammenhængende landskab og plads omkring bygningen, og det er alt sammen med til at opbløde grænserne og skabe et miljø, der både inviterer turister og lokale til at opholde sig ved bygningen.

Sted

København, Indre by

Bygherre

EjendomsSelskabet Norden

Arkitekt

Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Ingeniør

COWI

Opført

2017