BLOX

Kultur

Photo: Jules Gassot
 

Det er som en by i byen. Arkitektur, design, nytænkning, mad og leg er samlet i det nye mesterværk af Rem Koolhaas, der vil være hele Danmarks nye mødested.

BLOX lægger hus til en verden af arkitektur, design og nye ideer. Det er en by i byen med arealer til Dansk Arkitektur Center (DAC), Innovation Hub, en café og en restaurant, boliger, parkeringspladser og offentlige områder.

Alle disse funktioner er smeltet sammen og danner en dynamisk byoplevelse på en stor plads nær Frederiksholms Kanal, der tidligere lå noget øde hen.

Hvis man går ind i bygningen gennem den underjordiske passage, kan man besøge bygningens designbutik, spise frokost med en fantastisk udsigt ud over havnen eller besøge udstillinger i DAC.

Det gør BLOX til både en destination og en et urbant forbindelsesled ved havnefrontens kant. En ny indgang til byen fra den indre havn.

Navnet på bygningen kommer af dens karakteristiske form: en række blokke stablet asymmetrisk oven på hinanden, skaleret ned mod de omkringliggende bygninger, mens de rejser sig nær den Lille Langebro havnefronten. De spredte blokke gør det muligt for bygningen at tilpasse sig sine historiske omgivelser i Københavns kulturområde.

Ikke desto mindre blev BLOX et hedt emne blandt offentligheden allerede før indvielsen. Nogle har beundret bygningen for sin dristighed, mens andre forholder sig skeptisk til dens storladne udtryk . Uanset hvad er BLOX udset til at blive et mødested for den brede offentlighed på tværs af alle aldersgrupper og interesser.

Sted

Indre by

Arkitekt

OMA

Bygherre

Realdania

Ingeniør

COWI
Arup

Opført

2018
 

 

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.