Flintholm Station: En togrute udenom centrum

Infrastruktur

800
Photo: By i en forandring
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Den lettere futuristiske station med det 5000 m2 store glastag blev hurtigt efter indvielsen den tredje mest travle i landet.

Da ingeniøren Hammerich i 1885 for første gang fremsatte ideen om en ringbane rundt om København, faldt den ikke i god jord hos myndighederne. Først i 1934 kom en halv ringbane, i form af den Ydre Bybane, som gjorde det muligt at undgå turen ind over centrum, når man skulle fra Hellerup til Vanløse. I 2005 blev den gamle plan realiseret fuldt ud, og i dag kan man stå på toget i Hellerup for 18 minutter senere at stå af igen ved Ny Ellebjerg, der med sin åbning i 2007 fuldendte ringbanen.

Nye stationer

Seks gamle og seks nye stationer udgør i dag Ringbanen: Flintholm, Ålholm, KB Hallen, Danshøj, Vigerslev Allé og Ny Ellebjerg. Målet har været, at de nye stationer skal være enkle og overskuelige, og perronbygningerne er hovedsageligt opført i glas og stål. Samtidig er der lagt vægt på, at Ringbanen skal være let at bruge; togene kører på hverdage hvert femte minut, og dermed behøver passagererne ikke sætte sig ind i komplicerede køreplaner.

Bedre forbindelser

Den helt centrale tanke med Ringbanen er, at den skal aflaste og skabe nye forbindelser til det eksisterende net af tog og busser. I løbet af en tur med Ringbanen er det således muligt at skifte til Metroen, en række buslinjer og S-togsnettets fem fingre. Håbet er, at Ringbanen skal lokke flere tusinde bilister over i toget, hvilket vil komme miljøet til gode.

I nærheden af Flintholm Station

Du kan passende udnytte nogle af de mange forbindelser. Hop eksempelvis på metroen mod Københavns lufthavn og kør ni stop. Stå af på Kongens Nytorv og nyd det gamle torv, som blev anlagt i 1600-tallet i samarbejde med en tidligere konge. Hvis du har lyst til at blive i det royale hjørne, kan du desuden dreje op ad Gothersgade og gå ind i den smukke kongens Have, hvor Rosenborg Slot ligger.