Hauser Plads

Kultur

533
Photo: Ursula Bach
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Hauser Plads i det gamle København er legeplads, opholdsplads og kommunalt kontor samlet i en usædvanlig helhed, hvor man skal under jorden for at få adgang til de indendørs lokaler.

Bare fordi man bor i indre København og er børnefamilie, betyder det ikke, at man skal rejse ud af centrum for at finde rekreative områder i børnehøjde. På legepladsen på Hauser Plads er der rig mulighed for at tilbringe et par timer for både børn og voksne.

Ligner et Teletubby-landskab

Legepladsen har et meget karakteristisk udseende.  Den ligner et futuristisk mini bakkelandskab i bedste teletubby-stil, hvilket giver den et ret markant udtryk på den gamle plads.

Der er leget med materialer og former rundt omkring i hele miljøet på legepladsen. Der står blandt andet nåletræer, rigtigt græs, kunstigt græs og legevenlige betonskulpturer blandt alle de normale legeplads-elementer. Fælles for alle lege-herlighederne er, at de har et gennemdesignet og minimalistisk udseende, som gør legepladsen spændende og interessant for legeglade æstetikere.

Andre legepladser i indre by

Traditionelt set forbinder man ikkeindre bys aktive og til tider hektiske miljø med leg og børnevenlige opholdssteder. Men faktisk er der flere steder i centrum, hvor man kan finde pusterum og plads til børneleg. Københavns Kommune arbejder løbende på at forbedre byens legepladser og for at hjælpe legeglade familier på vej, har de lavet et print venligt kort over alle legepladser i København. 

Legepladsen ligger oven på Center for Renhold

Legepladsen på Hauser Plads er blevet til efter en større ombygning af hele pladsen. Det har bl.a. betydet, at Center for Renhold er flyttet ind under legepladsen i den tidligere parkeringskælder. Her er der nu kontorer og rum for alle der arbejder med det daglige renhold af byens offentlige rum.