Hauser Plads: Et futuristisk bakkelandskab

Kultur

533
Photo: Ursula Bach
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Hauser Plads i det gamle København er legeplads, opholdsplads og kommunalt kontor samlet i en usædvanlig helhed, hvor man skal under jorden for at få adgang til de indendørs kontorlokaler.

Bare fordi man bor i indre København og er børnefamilie, betyder det ikke, at man skal rejse ud af centrum for at finde rekreative områder i børnehøjde. På legepladsen på Hauser Plads er der rig mulighed for at tilbringe et par timer for både børn og voksne.

Ligner et Teletubby-landskab

Legepladsen har et meget karakteristisk udseende. Den ligner et futuristisk minibakkelandskab i bedste teletubby-stil, hvilket giver den et ret markant udtryk på den gamle plads.

Der er leget med materialer og former rundt omkring i hele miljøet på legepladsen. Der står blandt andet nåletræer, rigtigt græs, kunstgræs og legevenlige betonskulpturer blandt alle de normale legeplads-elementer. Fælles for alle lege-herlighederne er, at de har et gennemdesignet og minimalistisk udseende, som gør legepladsen spændende og interessant for legeglade æstetikere.

Andre legepladser i indre by

Traditionelt set forbinder man ikke indre bys aktive og til tider hektiske miljø med leg og børnevenlige opholdssteder. Men faktisk er der flere steder i centrum, hvor man kan finde pusterum og plads til børneleg. Københavns Kommune arbejder løbende på at forbedre byens legepladser og for at hjælpe legeglade familier på vej, har kommunen lavet et print-venligt-kort over alle legepladser i København.

Legepladsen ligger oven på Center for Renhold

Legepladsen på Hauser Plads er blevet til efter en større ombygning af hele pladsen. Det har bl.a. betydet, at Center for Renhold er flyttet ind under legepladsen i den tidligere parkeringskælder. Her er der nu kontorer og rum for alle, der arbejder med det daglige renhold af byens offentlige rum.

I nærheden af Hauser Plads

Et stenkast fra pladsen findes et af de bedste udkig. Du skal nemlig ikke langt ned ad Købmagergade, før du skal bøje godt i nakken for at se toppen af Rundetårn. Køb entrebillet til en rimelig pris og bevæg dig op i tårnet helt uden trapper. Fra toppen kan du få et godt overblik over København og blandt andet se Kongens Have flotte have.