IT-Universitetet: Gruppearbejde i udtrukket skuffer

Skole

800
Henning Larsen_Adam Mørk
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Som navnet antyder, er IT-Universitet Danmarks universitet for IT-Teknologi. Bygningen skal opleves indefra, hvor åbenhed og vidensdeling er integreret i alle bygningens elementer.

Kommer man vandrende langs kanalen mod ITU, mødes man af en strømlinet facade i glas og stål, der kan virke en smule kølig. Men bevæger man sig inden for i bygningen, forstår man straks, hvad der har skabt den store opmærksomhed om arkitekt Henning Larsens bygningsværk. Faktisk får ITU så mange henvendelser, at universitetet har oprettet en besøgstjeneste, der på udvalgte dage guider interesserede rundt i bygningen.

Balkoner og skuffer

Mellem ITU’s to hovedbygninger er der en imponerende indre gård, et atrium.

De fem etager er åbne ud mod atriummet, og fra balkonerne kan man overskue aktiviteter andre steder i huset. Studerende, der hilser og vinker på tværs af den store bygning, er derfor ikke noget særsyn. En række lokaler til møder og gruppearbejde er forlænget ud i atriummet, hvor de hænger som en lang række transparente ‘skuffer’, der er trukket ud i forskellig længde.

På balkonerne mellem skufferne er der indrettet studiepladser, som sørger for, at der altid er aktivitet, når man kigger op fra den store gård.

Digital udsmykning

I tråd med stedets ånd er den indre gård udsmykket med digital kunst. På flere af ‘skuffernes’ gavle er der opsat skærme, som kan vise digitale billeder og animationer. Ved ITU’s åbning i september 2004 præsenterede den amerikanske kunstner John Maeda det første værk på skærmene. Efter planen skal de digitale kunstværker være interaktive og kunne styres fra computere og mobiltelefoner, eller de skal være afhængige af trafik og temperatur i og uden for bygningen.

I nærheden af IT-Universitetet

Området er præget af mange andre moderne og storslåede bygninger med glasfacader som en fællesnævner. Mellem ITU og KUA ligger eksempelvis Mikado House, som har hente inspiration fra spillet af samme navn, hvor mikadopindene hele tiden danner nye forbindelser på kryds og tværs. I området ligger også DR Byen og DR Koncerthuset.