Margretheholm

Bolig

800
Photo: Vandkunsten
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

I et tidligere militært område er der blevet opført et lille nyt bykvarter med ekstraordinær forbindelse til naturen.

Beliggende i det vilde område bag Christiania og Holmen, ligger Magretheholm. Det består af boligbyggeri inspireret af forskellige epoker og byggemetoder.

Dets beboere får det bedste fra naturen og fra byen på én gang. Den eksisterende vegetation er uberørt. Bevarelse har været et nøgleord for arkitekterne bag den gamle holm.

I stedet for at rive de tidligere militære bygninger ned, som i århundreder husede det danske søværn, bliver meget af den gamle arkitektur renoveret. Kontrasten mellem det oprindelige og det nye understreges.

Resultatet af transformationen er et livligt, lokalt og yderst velfungerende kvarter med en blanding af klassisk inspirerede, præfabrikerede kvalitetshuse og cool studieboliger til en overkommelig pris i en gammel konstabelskole fra 1939.

De prisbelønnede studieboliger er kendt for deres hvide facade, der er bygget uden på den eksisterende bygning, så de gamle spor af murværk stadig kan ses.

”Udsigten” er navnet på en af Magretheholms boligbyggerier. De er bygget med inspiration fra dæmningen, det flade land og fra stranden. Det otte etager høje og 550 meter lange boligkompleks siksakker gennem området, og skaber en dramatisk kontrast til de omkringliggende bygninger og til Amager Bakke mod øst.