Mikado House

Erhverv

800
Photo: Byggeplads Danmark
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Mikado House ligger på pladsen mellem KUA og ITU i Ørestad Nord. Inspirationen er taget direkte fra spillet af samme navn, hvor mikadopindene hele tiden danner nye forbindelser på kryds og tværs.

På den måde er spillet en analogi på vidensdelingen, de synergiskabende fællesskaber og den netværks-dannelse, som lejerne i Mikado House kan nyde godt af, både internt i huset og med universiteterne og DR som naboer.

Det er Arkitema, der står bag Mikado House. Karakteristisk for deres arbejde er, at der er lagt stor vægt på rummenes fleksibilitet. Som lejer kan man i bredt omfang selv vælge indretningen af sine kvadratmeter: åbne kontorer eller celler, stillerum, loungeområder og intern cafe? Kontorerne er placeret rundt om det store atrium, der er husets centrale del. Husets to fløje er åbne ud mod atriet, så der er visuel forbindelse mellem etagerne. Atriet er funktionsinddelt i hhv. en “High Touch Zone”, en “Low Touch Zone” og en “Touch Down Zone”. Grundtanken er, at indretningen af uformelle mødesteder og kreative opholdssteder rundt omkring i huset netop vil optimere vidensdeling og networking på tværs af virksomheder.