Multiplads På Indre Nørrebro

Byrum

800
Photo: Kontraframe
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Multipladsens primære målgruppe er kvarterets større børn og unge, men pladsen er tænkt som et spændende byrum, der også kan tiltrække andre alders- og interessegrupper.

På hjørnet af Ravnsborggade og Sankt Hans Gade på Indre Nørrebro lå der i årevis en lidt forsømt plads med en indhegnet boldbane som eneste attraktion. En gruppe lokale beboere mente, at en plads med så god beliggenhed burde udnyttes bedre, og i 2004 stiftede de en frivillig forening til formålet. De kontaktede den lokale arkitektstuderende Morten Wassini, og ideen om en multiplads tog form. Derefter ventede et langt sejt træk med at søge fonde og samarbejdspartnere, men anstrengelserne bar frugt og resultatet er et præmie eksempel på, hvad lokalt initiativ kan føre til.

Ny form for legeplads

Multipladsens primære målgruppe er kvarterets større børn og unge, men visionen er at nyfortolke legeplads begrebet ved at skabe et spændende byrum, der også kan tiltrække andre alders- og interessegrupper. Pladsens centrale element er en forsænket bold-og rulle hockeybane. Banen afgrænses af to markante træ- og stålkonstruktioner, der udover at tjene et æstetisk formål også kan holde vild farne bolde væk fra de nærliggende gader. Langs banensene langside er der tilskuerpladser. Ved den modsatte langsidebølger banen op til nogle plateauer, der kan anvendes som scene i forbindelse med teater- og musikarrangementer og kvarterfester. Anlægget rummer også et rampelandskab til skateboards.