Musiktorvet

Byrum

800
Photo: Enok Holsegaard, EFFEKT
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Musiktorvet foran Amagers største spillested og byens eneste børnekulturhus har udvidet rammerne for gadekultur med en helt særlig form for udendørs scenekonstruktion.

At skabe et af Øresundsregionens førende kulturtilbud. Det var den ubeskedne ambition bag Amagers kulturcentrum Musiktorvet, der har været med til at give Amager et løft og tilført området et nyt aktivt byrum og kulturelt samlingspunkt. Et sted som udfordrer og inviterer de lokale amagerkanerne til kulturelle oplevelser.

Amagerkansk kulturarv

Øresundsvejkvarteret på Amager har en stærk tradition for musik og kultur på et højt professionelt niveau. Mange lokale aktører har gennem tiden sørget for et kulturliv, der sagtens kunne stå mål med resten af byen.

Store dele af det bygningskompleks, der ligger på Øresundsvej er blevet løftet langt ind i fremtiden, og i 2008 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence, der skulle binde det hele sammen med en udendørs plads, der i mellemtiden var blevet døbt Musiktorvet.

De tre scener

Vinder projektet er udarbejdet af EFFEKT arkitekter og er bygget op omkring idéen om tre scener på én fælles plads. Den største er SCENEN ud mod Øresundsvej, der er overdækket og fungerer som udendørs spillested og sted for arrangementer med et større publikum.

Midt på torvet ligger DAGLIGSTUEN, der er det uformelle mødested i forlængelse af den eksisterende Café Kino. Dagligstuerne er tænkt som et intimt rum og det er her, man hænger ud eller passerer igennem, når man bevæger sig over Musiktorvet.

I den sydlige ende af Musiktorvet ligger PLÆNEN, meget passende flankeret af et børneteater og børnekulturhuset. Her er der en lille scene, der ud over skuespil og musikoptrædener er en foranderlig tumleplads til de mindste.

Mangfoldighed

Musiktorvet er et udtryk for den mangfoldighed som kendetegner området og samler det under samme tag. Amager Bio, Huset, Loftet, BETA og Børne kulturhuset Ama’r er de faste institutioner. Udover det bliver området benyttet af Musikforeningen RUSK, ZeBU – Scenekunst for børn og unge, Media Sound Studios og børneinstitutionen Galaxen.

Sted

Amager

Bygherre

Københavns Kommune
Områdefornyelsen i Øresundsvejkvarteret

Arkitekt

Effekt
WITRAZ

Ingeniør

Niras

Opført

2011
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje