Nordea på Christianshavn

Erhverv

800
Photo: Per Munkgaard Thorsen, Arkitekturbilleder.dk
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Nordeas hovedsæde forbinder med fire glasbygninger omkranset af kobber det historiske Christianshavn med Københavns inderhavn.

Nordeas tidligere hovedsæde lå på Christiansbro lige ud til Københavns kanal. Bygningerne, der blev opført i 1998-99, er tegnet af Henning Larsen Tegnestue.

Komplekset består af fire seksetagers glasbygninger placeret på en række med gavlene vendt mod havnen. Hver af disse bygninger er omkranset af en kobberramme. Desuden består anlægget af en U-formet sandstensbeklædt bygning, hvorfra der er adgang til hovedsædet.

Bygningerne er indbyrdes forbundet med mellembygninger og gangbroer. Disse forbinder ligeledes hovedsædet med en eksisterende bankbygning ved siden af. Komplekset indeholder kontorer samt fællesfunktioner som kantine og kursus-, møde- og konferencerum.

I kraft af deres store glaspartier og omkransende kobberramme fremstår de fire bygninger på én og samme tid lette og historisk forankrede. På den måde formår bygningerne at forbinde det historiske Christianshavn, der ligger på deres ene side, med vandet i Københavns inderhavn på deres anden side.

Galerie Mikael Andersen har stået for udsmykningen af bankens tidligere store forhal, direktionsgangen, kantinen samt en fem-etagers glasdækket gangbro mellem to bygningskroppe. Udsmykningerne er skabt specifikt til de enkelte rum og indgår i et harmonisk samspil med bygningernes klare og rene linjer.