Remiseparken: Grøn oase til leg for alle

Kultur

800
Photo: Rasmus Hjortshøj

En unik grøn oase midt i Amagers travle urbane omgivelser. Remiseparken kombinerer natur, historie og rekreation og byder besøgende velkommen til en spændende oplevelse midt i byen.

En grøn perle gemmer sig midt i den almene boligbebyggelse Urbanplanen på Amager. Her, mellem taktfaste boligblokke, åbner sig et legende landskab af bondegårdsdyr, nyttehaver, legepladser og urbane naturoplevelser. Det er landskabsarkitekterne fra BOGL, der står bag parkens fornyelse. Ud fra ambitionen om at gøre Remiseparken til et trygt knudepunkt i Urbanplanen, der samtidig skybrudssikrer området, er hele parkens organisering blevet gentænkt.

Sti forbinder hele parken

Hovedgrebet er den snoede aktivitetssti, der løber på tværs og forbinder parkens forskellige dele. Stien, der er anlagt i indfarvet beton, er med sin dynamiske udformning tilpasset parkens mange stemninger: Nogle steder udvider stien sig og gør plads til leg, andre steder forhøjes dens sider til siddepladser – alt sammen med æstetisk finesse.

Parkens skaterbane – designet af SNE Architects – er et skulpturelt indslag i sig selv. Dens organiske forløb i in situ-støbt beton lægger sig som en udposning på parkens aktivitetssti og inviterer til fysisk udfoldelse.

Grøn poesi mod skybrud

Har man derimod brug for et roligt afbræk, kan man søge mod Elleskoven i parkens sydvestlige ende. Mere end 20 forskellige arter af elletræer skaber her en særlig poetisk stemning, mens et elegant stisystem af hævede plateauer lader parkens gæster opleve det bakkede terræn – selv når skybrud har oversvømmet området.

Parken blev i 2021 tildelt Dansk Landskabspris.

I nærheden af Remiseparken

Ikke langt fra Remiseparken ligger DR Koncerthuset. Den franske arkitekt Jean Nouvel har skabt en bygning, der med sin overvældende smukke koncertsal, løfter de musikalske oplevelser. Desuden kan du bevæge dig ned ad den nærliggende kanal, som er indhegnet af interessant arkitektur, såsom Tietgenkollegiet og Mikado House.