Sundholm Syd

Bolig

800
Photo: Torben Åndahl
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Der er eksperimenteret med boformerne, hvor private boliger og fællesskab går hånd i hånd i dette nye almene boligområde.

De blomstrende eventyrshaver ved Sundholm Syd er charmerende og giver folk en god undskyldning for at lære deres naboer at kende.

Boligprojektet har fokus på bæredygtighed og biodiversitet og består af bygninger i tre, fire og seks etagers højde. De er bygget i industrielle, præfabrikerede lavenergimoduler, placeret næsten frit på jorden, forskudt fra hinanden.

Bygningerne er som bokse og er beklædt i riflet stål, rustent og råt aluminium samt ubehandlet træ. Det lyder måske moderne og koldt, men faktisk fremstår bygningerne overraskende varme og indbydende. Med store vinduer, balkoner og fleksible skodder, der også virker som skillevægge, skaber lejlighederne både mulighed for privatliv og for en følelse af fællesskab. Desuden  ligger Sundholm Syd lige ved siden af Fabrikken for Kunst og Design – et stort, kreativt produktionscenter med mere end 50 kunstneres atelierer.

Området er blevet forvandlet fra monotont og udsat til indbydende boligområde, der tiltrækker beboere, som blot et par år tidligere ikke ville have overvejet at bo her. Sundholm Syd er en del af det såkaldte AlmenBolig+ forsøgskoncept. Det giver almene boliger  til en rimelig leje i bytte for at beboerne selv er delvist ansvarlige for rengøring og vedligeholdelse af bygningen.