Tårnlegepladsen

Kultur

800
Foto: Kasper Egeberg

Legepladsen i Fælledparken er en minimodel af Københavns tårne. For de byinteresserede voksne er det sjovt at se på. For børnene er det bare en ualmindelig velfungerende legeplads.

Tårnlegepladsen er bygget op omkring de fem mest kendte tårne i byen. Her er Rundetårn, Rådhustårnet, Børstårnet, Marmorkirken og Vor Frelsers Kirke skaleret ned i børnehøjde og sat sammen med gangbroer og rutsjebaner.

Spejlhuset

I midten af det hele ligger spejlhuset, som er en ombygget version af en gammelt udslidt bygning, der tidligere var offer forhærværk og graffiti. Spejlhuset har forvrængende og sjove tivolispejle på gavle og døre.

I dagtimerne er huset bemandet og fungerer som opholdssted for børn, forældre og pædagoger. Inden for i huset findes toiletter og man kan spise madpakken her.

Eletronisk fangeleg

Ud over gynger, sand og rutsjebaner har legepladsen en elektroniks gimmick ved Børstårnet. Her kan børn trykke på og skabelyde ved en række blinkende elementer, der er skruet ind i bygningerne. Det hele går ud på, at man kan lege elektronisk fangeleg henover Børstårnet og byens tage. Lys og lyd sætter gang i legen, der går ud på at fange duer og skrigende måger, der sætter sig på tagene. 

Priser til legeplads og spejlhuset

At det ikke kun er børn, som har godkendt tårnlegpladsen vidner forskellige priser om. Spejlhuset har været omtalt i en af verdens største design- og arkitekturblogs, Dezeen Magazine, og huset har vundet den anerkendte Red Dot Design Award. Tårnlegepladsen har desuden vundet Danish Design Award 2012 i kategorien “Service- og oplevelsesdesign”.