Tivoli Hjørnet

Byrum

800
Photo: Søren Berg
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Arkitekterne bag Louvre Pyramiderne i Paris har formet det nye hjørne ved Tivoli med en bølgende facade, der gemmer på spisesteder og et særligt kig ind til den gamle eventyrlige forlystelsespark.

Det passende navn Tivoli Hjørnet dækker over det nyeste arkitektoniske del af Tivoli. Glasfacaden bølger som tæppet på en teaterscene og giver forbipasserende et glimt ind i den gamle forlystelseshave.

Tivoli Hjørnet er formgivet af de samme arkitekter, der har tegnet Louvres Pyramider i Paris og giver et frisk pust af liv i et område, der er domineret af tung trafik og fodgængere, der bevæger sig til og fra Københavns Hovedbanegård.

Byggeriet binder Tivolis majestætiske indgang fra det 19. århundrede sammen med Hotel Nimb på Bernstorffsgade og tilbyder for første gang en egentlig overgang mellem byen og haven.

Bygningens bølgende kurver skaber et delvist overdækket område i gadeplan, hvor butikker, madmarked og caféer vender ud mod gaden. Madmarkedet har slået sig op på en rigdom af globale madtraditioner og skriver sig direkte ind i Københavns status som en af de bedste destinationer i Europa for de madglade.

På den side af bygningen, der vender ind mod haven, kan besøgende slå sig ned i på terrakotta-beklædte terrasser i flere niveauer og spise med smuk udsigt over Tivoli. Lader man øjet følge den grønne væg, vil man få øje på taget over Hotel Nimb, hvor de heldige gæster har adgang til et overdådigt relax-område med swimmingpool.