Graffiti, LEGO® arkitekt og kirkegårdens planter i Dansk Arkitektur Center

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

I efterårsferien byder Dansk Arkitektur Center (DAC) på en uge med arkitekturoplevelser for store og små. Allerede på Kulturnatten d. 13. oktober skal der males med graffiti og smages på honning oppe på Københavns bedste tagterrasse. I hele ferien kan man bygge fremtidens by på LEGO© workshop og arbejde med lystryk af kirkegårdsplanter i familieværkstedet. Og så er det sidste chance for at se to spændende udstillinger: Byfortællinger og Sikke et spild.

Efterårsferie i DAC kan opleves fra d. 14. oktober til d. 22. oktober.

Kulturnatten i DAC: Lær at male graffiti og byg LEGO® med dygtige LEGO® mesterbyggere

Kulturnatten skyder efterårsferien i Dansk Arkitektur Center i gang med et spækket program med arkitektur i mange former. På Kulturnatten kan man, som en del af udstillingen Copenhagen in Common, bl.a. lære at male graffiti med spraydåser, skabe en by med Bybi, hvor bier, blomster og mennesker trives, og bygge LEGO® med de tre dygtige LEGO® Masters Esben, Jonas og Albert fra TV2-programmet af samme navn.

Kulturnatten afholdes fredag d. 13. oktober kl. 18.00-00.00.
Se programmet for Kulturnatten i DAC

Efterårsferie: Sidste chance for at opleve 2 spændende udstillinger

I efterårsferien er det sidste chance for at opleve to (mindre) udstillinger i Dansk Arkitektur Center. Udstillingerne byder på inspiration og refleksion for alle aldersgrupper.

I Byfortællinger foldes byens fortællinger ud gennem lyd og billeder i selskab med den anerkendte forfatter og samfundsdebattør Knud Romer og tegnestuen WERK. Udstillingen er en unik mulighed for at fordybe sig i byens sjæl.

Udstillingsperiode: Indtil den 22. oktober 2023.

Sikke et spild udforsker, hvordan affald fra industrien og overproduktion af materialer kan transformeres af designere, skabere, arkitekter og udviklere for at skabe en mere bæredygtig fremtid. Udstillingen er en inspirationskilde til, hvordan vi kan arbejde med innovative løsninger.

Udstillingsperiode: Indtil den 29. oktober 2023.

Dansk Arkitektur Center byder også på muligheden for at udforske Danmarks arkitektoniske historie fra vikingetiden til i dag i Danmarks nationale arkitekturgalleri So Danish! En dybdegående udstilling, der viser arkitekturens centrale rolle i dannelsen af det demokratiske samfund.

Og så kan besøgende fordybe sig i den anmelderroste udstilling Copenhagen in Common, der inviterer til at udforske København og dens betydning for os alle gennem aktuelle cases som fremtidens Palads og Lynetteholmen.

Arkitekturoplevelser for de mindste i efterårsferien

Lav lystryk af kirkegårdsplanter og frøbomber til lysere tider

Alle dage kl. 11-17

Edderkopper har spundet DAC’s Educatorium ind i edderkoppespind fra fredag d. 13. oktober! Der er mulighed for at lege med lys og mørke og lave smukke tryk af planter fra københavnske kirkegårde og edderkoppespind. Eller der kan trilles frø-bomber til foråret, som kan sprede grøn glæde i byens mørke asfaltjungle.

Leg LEGO® arkitekt

Alle dage kl. 10-17

Hvordan skal fremtidens København se ud? Dansk Arkitektur Center inviterer børnene til at give deres bud, når der skal udforskes og bygges københavnsk arkitektur af LEGO® klodser! En scenograf har omdannet DACs Sal til et LEGO®-byggeland! Der er åbent drop in hver dag i efterårsferien, og værkstedet kræver ingen tilmelding.

Se det fulde program for efterårsferien.