Sommer i arkitekturens hus

Kontakt

Presseansvarlig
Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Dansk Arkitektur Center (DAC) inviterer hele familien indenfor til masser af sommerferiesjov og vilde arkitekturoplevelser med udstillinger, ture og events. Bl.a. kan gæsterne suse 4 etager ned i kunstrutsjebanen DAC Slide, gå planken ud i VR, og mærke på deres egen krop, hvad skala betyder.

Over hele sommeren inviterer DAC til masser af musik, kreative værksteder og oplevelser for hele familien. De mindste kan deltage i koncerter i børnehøjde, og besøge Educatorium, hvor de kan bygge arkitekturmodeller i DACs bemandede familieværksted, der er åben hver dag i ferien. Børnene kan også bygge deres helt eget hus med brikkerne i Puzzle House og få pulsen op på den store udendørs legeplads. Og så kan de selvfølgelig snuppe sig en pause med skøn sommermad på en af caféens tre tagterrasser med spektakulær udsigt over havnen. Det er gratis entre for børn i DAC.

Gæsterne kan også opleve den anmelderroste arkitekturudstilling Bag Facaden, tage med på guidet tur til Arne Jacobsens SAS Royal Hotel eller gå på opdagelse i de 55 fotografier, der er kåret som årets bedste i fotokonkurrencen ‘Fang din by – en by for alle’. Udstillingen, der i år finder sted for 6. år i træk, vises på Bryghuspladsen ved indgangen til Dansk Arkitektur Center.

” I DAC kan både voksne og børn gå på opdagelse i arkitekturens fantastiske verden. Oplev bl.a. vores prisvindende udstilling Hello Denmark, hvor vi hylder dansk arkitektur og design. Udstillingen viser eksempler på, hvorfor dansk arkitektur er efterspurgt internationalt. Ja, faktisk så efterspurgt at København endnu engang er udråbt af det internationale medie Monocle, som den bedste by at bo i målt på livskvalitet “, fortæller Dorthe Weinkouff Barsøe, vicedirektør i Dansk Arkitektur Center.

Udover udstillinger, guidede ture og events er der også masser af sommervibes i byrummet omkring DAC. Særligt for voksne vil der være masser af sommerliv omkring Slotsholmen, når Københavns Kulturkvarter i samarbejde med 11 kulturinstitutioner inviterer til synkrone pop-up torsdagsbarer på forskellige pladser i kvarteret. Hos DAC sker det på Bryghuspladsen hver anden torsdag i juli-august.

I weekenden den 16. og 17. juli bliver København indtaget af verdens bedste mountainbike slopestyle riders sammen med Red Bull Copenride. Dansk Arkitektur Center i BLOX danner rammen om 2021’s vildeste cykel-event, når toppen af slopestyle riders skal cykle ned af bygningen.

Dette er blot nogle få eksempler på den lange række af oplevelser, som Dansk Arkitektur Center byder på i sommerferien.

Se sommerferieprogrammet for børn og familier.

Se vores aktuelle udstillinger.