Dansk Arkitektur Center

BIG presents
FORMGIVING

Udstillingsperiode

12. juni – 20. oktober 2019

Tag med de verdenskendte danske arkitekter BIG – Bjarke Ingels Group på en arkitekturrejse igennem tiden – fra Big Bang til boliger på Mars. 

Formgivning – det danske ord for design – betyder bogstaveligt talt at give form til det, der endnu ikke har en form. Med andre ord: At give form til fremtiden. En opgave, der er vigtigere end nogensinde, nu når mennesket er den største kraft, der former vores planet i dag.

Udstillingen FORMGIVING tager dig på en evolutionsrejse, hvor du mærker, hvordan vores verden er blevet formet fra tidernes morgen til langt ud i fremtiden. Fra Big Bang til boliger på Mars.

VIA 57 West, Manhattan

København møder New York i BIG’s ’courtscraper’. VIA 57 West kombinerer det unikke gårdmiljø fra huskarreerne i København med de dramatiske højder fra skyskraberne i New York.

Foto: Iwan Baan

M/S Museet for Søfart, Helsingør

Et hul i jorden. Men hvilket hul i jorden. Museet for Søfart er sænket elegant ned i en gammel tørdok og giver Helsingør en moderne kulturattraktion i absolut særklasse.

Foto: Luca Santiago Mora

Superkilen, København

En multikulturel park til en multikulturel bydel. Superkilen indeholder 57 forskellige genstande fra 57 forskellige lande i verden – blandt andet gynger fra Irak, springvand fra Marokko og skraldespande fra England.

Foto: Iwan Baan

Amager Bakke, København

Amager Bakke er ikke bare et forbrændingsanlæg. Når det står færdigt, er det også et udkigspunkt, en tagpark og Danmarks største skibakke.

Foto: Søren Aagaard