Luftfoto af Københavns havn med Langebro, Lillelangebro og BLOX i forgrund

Arkitekturhovedstad København

København er Arkitekturhovedstad – World Capital of Architecture – fra 2023 til og med 2025. Det er blandt andet på den baggrund, at arkitekturen i København får ekstra meget opmærksomhed lige nu. Her på siden kan du finde inspiration til at opleve det hele og læse mere om, hvad der gør København til noget helt særligt – og til hele verdens Arkitekturhovedstad.

Selvom byen er lille i international sammenhæng, har København stor indflydelse med sin unikke arkitektur og et byliv, der vægter hverdagens kvalitet højt. København er levende og let at være til i. Der er ikke langt til vandet, og der er ikke langt til landet. Der er heller ikke langt til naboen, og man kan cykle eller gå til det meste.

Danmarks hovedstad inspirerer sin omverden med innovative projekter, der har mennesker i centrum – så det er med god grund, når verden kigger mod København, for at få nye idéer til fremtidens arkitektur.

København er udnævnt til Arkitekturhovedstad – World Capital of Architecture af UNESCO og den internationale arkitektforening, UIA.

Kent Martinussen anbefaler 7 steder i København og omegn

Video: Arkitektens guide til byen

Opdag det bedste af København og omegn, når arkitekt og direktør i Dansk Arkitektur Center Kent Martinussen anbefaler 7 steder, du skal opleve i Arkitekturhovedstad.

Udstilling: So Danish!

Vi udfolder historien om dansk arkitektur fra Vikingetiden til i dag og giver dig mulighed for at rejse ind i arkitekturen og forstå, hvor helt central den er for vores demokratiske samfund.

Oplevelser i Arkitekturhovedstad København

7 unikke kig over Arkitektur-hovedstaden

Københavns skyline er præget af alt fra historiske, irgrønne spir til moderne byggerier – og heldigvis byder byen på fantastiske udsigtspunkter. Fra tagterrasser og rooftops til legepladser og taghaver. Her er vores liste over de syv bedste steder at se København fra oven.

BLOX Bygningen i Anders And

Arkitektur på Anders And’sk

Anders And taget til København – og når den kendte and kommer på besøg, betyder det også, at noget af hovedstadens mest berømte arkitektur “oversættes” til tegneserie. Gå på opdagelse i Anders And’sk arkitektur i København. Du kan også blive klogere på, hvad arkitektur egentlig er – og hvad det gør ved dig.

Bykortet

Udforsk Københavns arkitektur på gulvet lige under BLOX. Gå rundt på et gigantisk luftfoto af byen og få det totale overblik. Se byen helt oppefra og få et nyt blik på hovedstadens udformning og arkitektur. Find de kvarterer, du kender, og opdag ukendte dele af byen.

Guidede ture

Danmark er verdenskendt for måden vi bygger bygninger, tegner legepladser og anvender smukke og bæredygtige materialer på. Vi folder Københavns unikke arkitekturhistorie ud gennem guidede ture fra da byen blev moderne til i dag, hvor vi oplever en hovedstad smækfyldt af overskud.

Changing Our Footprint

Hvordan lykkes vi med at skabe en bæredygtig omstilling af arkitekturen? I denne udstilling kan du gå på opdagelse i fremtidens materialer og metoder, der kan være med til at bane vejen for et byggeri på planetens præmisser.

Seneste artikler

    Arkitekturhovedstad København blev til i samarbejde med: Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og UIA

    Det er UNESCO, som er FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, og den internationale arkitektforening UIA, som har udnævnt København til Arkitekturhovedstad 2023. Formålet er at belyse, hvordan arkitektur kan bidrage til løsninger på nogle af tidens største udfordringer.