Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Gå på opdagelse i tegnestuens projekter

Oplev udstillingen Vores arkitektur

18. november 2022 –
9. april 2023

Den danske tegnestue Vilhelm Lauritzen Arkitekter har de sidste 100 år haft fokus på velfærdsarkitektur og bygninger, som er centrale i vores liv og hverdag. Her kan du dykke ned i nogle af tegnestuens mange projekter, som du også kan opleve i udstillingen Vores arkitektur.

Den danske tegnestue Vilhelm Lauritzen Arkitekter har de sidste 100 år haft fokus på velfærdsarkitektur og bygninger, som er centrale i vores liv og hverdag. Her kan du dykke ned i nogle af tegnestuens mange projekter, som du også kan opleve i udstillingen Vores arkitektur.

Oplev udstillingen Vores arkitektur

18. november 2022 –
9. april 2023

DR Byen

Det nationale TV- og radioproduktion produceres i dag fra den enorme medieby, der er formet med inspiration fra en kasbah. DR Byen er planlagt ud fra et ønske om, at bygningskomplekset skal være enkelt og let kunne opfattes som en bygning; som et gigantisk multimediehus.

Bohrs Tårn og UCC

Det brede og rektangulære Bohrs Tårn er det første af ni højhuse, der skal tegne den nye Carlsbergs Bys skyline. Bygningen markerer en ny form for port til Carlsberg Byen, der er ved at blive indtaget af et helt nyt byliv. Den enorme bygning er opført som uddannelsesinstitution med luksuslejligheder øverst.

Nyt Hospital Nordsjælland

Nyt Hospital Nordsjælland hylder det at leve godt – ikke bare at overleve. Her er natur og adgang til sollys helbredende medicin for alle patienter. Byggeriet hviler på ny forskning, når det gentænker det klassiske hospital og forener sundhed, heling og arkitektur på ny.

Niels Bohr Bygningen

Facader med glaspyramider, to bygninger og en bro, der forbinder dem på tværs af den trafikerede Jagtvej. Det nye fakultet for naturvidenskab og computervidenskab kommer til at afspejle det, der skal foregå inden for.

Punkthusene

Tre grønlige organiske former er skudt op på stribe i den sydlige del af Tuborg havn og skal minde om havets bølger. Bygningerne indeholder kontorer i seks etager med udsigt over Øresund. De buede facader afspejler vandets bølger, og de store glaspartier skal sikre rigeligt med lys i kontorerne.

Krøyers Plads

Krøyers Plads er et område med flere funktioner, der har en unik placering i hjertet af Københavns Havn. Det var en ekstremt svær manøvre at udvikle et byggeri, der kunne falde værdigt ind på den særlige grund i havneløbet.

LIFE Campus

LIFE Campus er et visionært, nationalt læringscenter. Placeret midt på en gammel jagtmark i Lyngby finder man den opsigtvækkende bygning. En bygning, der skal vække børns interesse for naturvidenskab. Og her spiller arkitekturen en væsentlig rolle.

VEGA

De mørke træpaneler, mørke mahognigulve, friser og gennemførte originale detaljer som gelændere og lamper, gør VEGA til en arkitektonisk perle i klassisk skandinavisk stil. Gennem syv årtier har huset fungeret som et pulserende hjerte og samlet både politikere, københavnere, musikere, musikelskere og de festglade mennesker.

Daells Varehus

Det ikoniske stormagasin på Nørregade blev i folkemunde døbt ’Dalle Valle’, og huskes i dag som en institution, der klædte danskerne på gennem årtier og i dag står tilbage som en vigtig brik i fortællingen om modernistisk byggeri i København.

Spidsen af Nordø

Som en rå diamant rejser Spidsen af Nordø sig ved indsejlingen til København. Placeret på den yderste del af Århusgadekvarteret, viser Spidsen af Nordø vejen som et nutidigt fyrtårn og fremtidens arbejdsplads.

Københavns Lufthavn

Lyse rum og gedigne materialer der udstråler kvalitet og imødekommenhed. Den gennemtænkte arkitektur og de stærke designgreb medvirker til, at en af de bedste lufthavne i verden hedder Københavns Lufthavn.

Radiohuset

Med Radiohuset fra 1938 kulminerede den blødgjorte nordiske funktionalisme, som repræsenterede en særlig overgang mellem egentlig funktionalisme og modernisme. I dag opfattes Radiohuset som et pionérarbejde og som et af 1900-tallets arkitektoniske hovedværker.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.